Hyundai i30 N a incheiat cu succes cursa de 24 de ore de la Nürburgring

 Primul model dezvoltat de Divizia de Performanta Hyundai va fi lansat in Europa in a doua parte a anului curent. 

 

„Cursa de 24 de ore de la Nürburgring a reprezentat un succes pentru Hyundai. Traseul a fost parcurs fara a inregistra probleme tehnice, motiv pentru care suntem cu adevarat multumiti de performantele si de rezistenta i30 N”, a declarat Albert Biermann, Head of Vehicle Test and High Performance Development al Hyundai Motor.

 

Unitatile au concurat la clasa SP3T (motoare turbo cu cilindreea cuprinsa intre 1,6 si 2,0 litri), cu numerele de concurs „92” si „95”. Autovehiculele au parcurs 135, respectiv, 105 ture, fara a fi inregistrate probleme tehnice, cu aceasta ocazie fiind verificate rezistenta sasiului, performantele motorului, precum si durabilitatea. Modelul i30 N cu numarul de concurs „92” s-a clasat pe locul al cincilea in categoria din care face parte (dintr-un total de 14 concurenti), obtinand totodata pozitia a 52-a in clasamentul general (dintr-un total de 109 participanti). 

 

Autovehiculele au fost echipate cu motor turbo pe benzina de 2.0 litri - acelasi care va fi disponibil si pentru modelul de serie si o transmisie in sase trepte. In plus, au fost adaptate pentru a asigura protectie suplimentara pilotului: cu o structura de siguranta (roll cage) omologata FIA, un extinctor si un scaun specific de curse. Mai mult, pentru optimizarea aderentei si a franarii au fost dotate cu anvelope si frane de curse. Pentru imbunatatirea coeficientului aerodinamic, exteriorul autovehiculului a fost modificat prin montarea unor flapsuri de aer in bara fata si la eleronul din spate.

 

Avand lungimea totala de 25 de kilometri, circuitul de la Nürburgring include atat Nordschleife, cat si o parte din Grand Prix. Cele 156 de echipaje participante in cadrul editiei cu numarul 45 au fost sustinute de peste 205.000 de suporteri. Cu aceasta ocazie, spectatorii au avut sansa de a viziona cursa in timp real in zona Hyundai „N Fan Truck”. 

 

 

Despre Hyundai

 

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala noua modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.