Mercedes CLS (CLE) 2018 dezvăluit în primele fotografii spion

Noul Mercedes CLS  2018 a fost fotografiat în premieră. Mercedes-Benz lucrează din greu, testând succesorul lui CLS înainte de a-l lansa în 2018. 

În 2004, Mercedes-Benz prezenta prima generație CLS, un coupe cu patru uși pe o platformă extinsă a Clasei E contemporane. Rețeta a funcționat și o a doua generație a fost prezentată în 2011, o generație care, din nou, își împărțea platforma cu generația precedentă a Clasei E. Grație site-ului Autoweek.nl, îi putem vedea acum sucesorul, cea de-a treia generație, care va primi și un nume nou.

La sfârșitul lui 2014, Mercedes-Benz anunța că își va organiza atlfel modelele. De exemplu, segmentele sunt împățite în clasele A, C, E și S. Astfel încât cel mai mic crossover este, în mod logic, GLA, iar SUV-ul de clasă medie este denumit GLC. Actualul CLS se afla încă pe piață în perioada vechii structuri a nomenclaturii. Pare logic, așadar, ca noua generație a coupe-ului cu patru uși, derivată din E-Class, să își schimbe denumirea în CLE.

Fotografiile spion redau un prototip care urmează rețeta CLS familiară. Mașina pare să fie joasă și alungită, iar blocurile luminoase din spate par asemănătoare cu cele de la C-Class și S-Class Coupe. Noua platformă a Clasei E îi asigură viitorului CLE un ampatament cu 6,5 centimetri mai lung și, fără dubii, un spațiu interior superior. Grație folosirii în mare proporție a aluminiului, masa CLE-ului – ca și în cazul Clasei E – ar trebui să scadă cu aproximativ 100 de kilograme față de modelul actual.

În 2018, așteptăm aparița pe piață a noului CLE. Revenirea modelului Shooting Brake pare însă compromisă, din cauza faptului că acesta nu s-a bucurat de succes.