Noul Option Pack pentru Ford Focus RS oferă o experiență și mai distractivă la volan

Ford a dezvăluit astăzi noul pachet exclusiv Option Pack pentru multipremiatul Focus RS. Acesta le va oferi entuziaștilor modelelor de performanță o îmbunătățire a tracțiunii și mai multă plăcere de a conduce prin utilizarea unui diferențial mecanic cu alunecare limitată (Limited Slip Differential sau, prescurtat, LSD).

 

Option Pack pentru Focus RS va oferi, de asemenea, un design unicat care include nuanța exterioară Nitrous Blue - specifică lui Focus RS - asortată cu elemente negre contrastante, plus o tapițerie în două nuanțe.

 

Pachetul Option Pack pentru Focus RS este cea mai recentă propunere Ford Performance, divizie care și-a prezentat recent la Salonul Auto de la Geneva 2017 cele mai noi modele. De altfel, pentru a confirma implicarea în divizia europeană Ford Performance, Ford l-a cooptat pe Leo Roeks într-o poziție nou creată: director al Ford Performance Europa.

 

Noul Option Pack pentru Focus RS ilustrează performanța accesibilă în cea mai reușită expresie a sa, spune Roeks. “Îmbunătățirea caracterului dinamic de vârf în segmentul lui Focus RS nu a fost o misiune ușoară, însă inginerii Ford Performance au oferit un pachet capabil să stoarcă fiecare picătură din motorul EcoBoost de 350 CP”.

 

Dezvoltat de inginerii Ford Performance și evaluat în locuri dedicate aflate de jur împrejurul lumii, pachetul Option Pack pentru Focus RS îmbunătățește tracțiunea și caracterul responsiv de top în segment de care dispune hatchback-ul de înaltă performanță cu ajutorul unui diferențial LSD Quaife montat pe puntea față.

 

Diferențialul mecanic limitează cantitatea de cuplu trimis unei roți care experimentează un nivel redus de tracțiune la nivelul suprafeței de rulare și redistribuie cuplul către roata cu aderență mai bună pentru a contracara patinarea care ar afecta accelerația și stabilitatea.

 

Controlând cuplul transmis fiecăreia dintre roțile față, diferențialul mecanic al lui Focus RS cu Option Pack le oferă celor de la volan ocazia de a exploata la maxim cei 350 de cai putere ai motorului EcoBoost de 2.3 litri în situații dinamice intense și se integrează perfect în lista de tehnologii standard ale lui Focus RS, care include:

 

  • Tracțiunea integrală Ford Performance All Wheel Drive, care variază distribuția cuplului față-spate pentru a se adapta cât mai bine la context, monitorizând în același timp senzorii vehiculului de 100 de ori pe secundă și trimițând până la 70% din cuplu către puntea spate.
  • Vectorul Dinamic de Cuplu (Dynamic Torque Vectoring) – care utilizează seturi duble de ambreiaj controlate electronic pe puntea spate pentru a trimite până la 100% din cuplul disponibil către oricare dintre cele două roți, variind între cele două părți în nu mai puțin de 0.06 secunde.
  • Controlul Vectorial al Cuplului (Torque Vectoring Control sau TVC) – care aplică automat frânele pentru a limita patinarea roților de pe puntea față.

 

“Pentru șoferii entuziaști, aderența mecanică suplimentară oferită de diferențialul LSD Quaife va face și mai ușor atacul în viteză al unui viraj pe circuit, maximizând nivelul accelerației la ieșirea din respectivul viraj. Noua structură a trenului de rulare oferă, de asemenea, stabilitate și control mecanic la frânările ferme, ajutându-I pe cei de la volan să pregătească mașina pentru drifturi cu ajutorul Drift Mode, spune Roeks. ”Focus RS cu Option Pack duce la un nou nivel filosofia «distracție la volan», având în vedere că vorbim despre o mașină de șosea care poate fi utilizată în viața de zi cu zi”.

 

Focus RS cu Option Pack oferă Drive Modes, pachetul ce include Drift Mode, o noutate absolută în industrie care-i ajută pe șoferi să negocieze derapaje controlate prin supravirare în condiții de circuit, sistemul Launch Control pentru performanțe optimizate încă de la linia de start și o accelerație 0-100 km/h în 4.7 secunde.

 

Design unic

 

Stilul curajos și dinamic al lui Focus RS Option Pack oferă detalii unicat adăugate la exteriorul-semnătură Nitrous Blue, implicit plafon negru mat și capace negre ale ogilnzilor. Eleronul posterior este finisat de asemenea în negru mat și oferă logo-uri RS albastre pe aripile laterale ale acestuia.

 

Alte elemente standard:

 

  • Jante de 19 inch low-gloss din aliaj cu logo RS în zona centrală. Acestea oferă un nivel superior de durabilitate și o rezistență superioară la impact.
  • Etriere monobloc cu patru pistoane semnate de Brembo. Acestea sunt vopsite în distinctivul albastru RS și poartă logo-ul Brembo.
  • Scaune-scoică Recaro cu inserții din piele Nitrous Blue.

 

Ford Performance

 

Noul Option Pack pentru Focus RS este dezvoltat de multipremiata echipă Ford Performance, condusă acum în Europa de Leo Roeks.

 

Este un privilegiu să conduc celebra echipă Ford Performance din Europa”, a declarat Roeks. “Gama de modele de peformanță Ford nu a fost niciodată mai puternică, iar asta se reflectă în apetitul clenților pentru mașinile noastre: în 2016 am vândut cu 60% mai multe mașini Ford Performance în Europa decât în anul anterior”.

 

Gama de modele europene Ford Performance include noul Fiesta ST, Focus ST, Focus RS și supercarul de înaltă performanță Ford GT.

 

# # #

 

 

Despre Ford Motor Company

Ford Motor Company este o companie globală din industriile auto și mobilitate, cu sediul la Dearborn, Michigan. Cu aproximativ 202.000 de angajați și 62 de fabrici în toată lumea, activitățile principale ale companiei includ proiectarea, producția, finanțarea de marketing și asigurarea de service pentru o gamă completă de autovehicule, camioane, SUV-uri și autovehicule electrice Ford, precum și autovehicule de lux Lincoln. În același timp, Ford urmărește cu mare interes oportunități de dezvoltare prin intermediul Ford Smart Mobility, planul companiei de a deveni lider în domeniile: conectivitate, mobilitate, autovehicule autonome, experiența clienților, date și analiză. Pentru informații suplimentare privind Ford, produsele sale globale sau Ford Motor Credit Company, vizitați www.corporate.ford.com.​

 

 

Ford Europa produce, vinde și servisează vehicule sub marca Ford pe peste 50 de piețe individuale și are aproximativ 52.000 de angajați la facilitățile proprii și aproximativ 68.000 de angajați când sunt luate în considerate asocierile în participațiune și entitățile neconsolidate. În plus față de Ford Motor Credit Company, operațiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relații cu Clienții și 24 de facilități de producție (16 deținute integral sau asocieri în participațiune consolidate și 8 asocieri în participațiune neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903 – același an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producția europeană a început în 1911.