Hyundai va extinde productia Kona Electric in Europa

 

 

Incepand cu luna martie a anului curent, modelul, care in prezent este produs la Ulsan - Coreea de Sud, va fi fabricat si la Nošovice - Cehia. Numarul de unitati va fi astfel suplimentat, cu scopul de a reduce termenele de livrare pentru clientii din Europa.

Inca de la lansarea pe piata, in anul 2018, cererea pentru Kona Electric a depasit asteptarile. In 2020, Hyundai va produce peste 80.000 de unitati cu emisii zero pentru clientii din Europa, inclusiv Ioniq Electric si Nexo (fuell cell). Obiectivul Hyundai este de a deveni cel mai mare producator de vehicule cu emisii zero din Europa, in acest an.

Aceasta decizie a fost luata pentru a raspunde numeroaselor cereri pentru vehiculele electrice ale gamei. Oameni sunt din ce in ce mai preocupati de impactul pe care alegerea autovehiculului il are asupra mediului. Observam un potential imens pentru vehicule electrice pe piata europeana”, a declarat Dong Woo Choi, President and CEO of Hyundai Motor Europe HQ. „Obiectivul Hyundai este consolidarea pozitiei de lider in domeniul mobilitatii eco.”

Kona Electric imbina designul expresiv si caracterul multifunctional al SUV-urilor Hyundai cu un propulsor electric cu emisii zero. Modelul Hyundai ofera acum si mai multe avantaje clientilor, inclusiv sistem trifazic de incarcare, dotari avansate de conectivitate si un nou sistem de navigatie cu ecran de 10,25 inchi.

 

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala 15 modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.