Hyundai Motorsport – două echipaje pe podium în Raliul Portugaliei

Hyundai Motorsport a încheiat Raliul Portugaliei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri FIÂ (WRC), cu cele trei echipaje în top cinci.

Dani Sordo și Cándido Carrera au încheiat etapa portugheză pe locul secund, acesta fiind cel de-al șaptelea podium pentru echipajul spaniol în acest raliu. Esapekka Lappi și Janne Ferm au ocupat poziția a treia, egalând astfel cea mai bună performanță a echipei în 2023. Din păcate, Thierry Neuville și Martijn Wydaeghe au ratat șansa unui podium și s-au clasat pe locul al cincilea.

Dani Sordo a concurat în Raliul Portugaliei cu o cască în culorile steagului Irlandei, în memoria colegului său de echipa, Craig Breen, dedicând rezultatul familiei acestuia.

 

Sunt foarte bucuros pentru că am încheiat pe podium, mai ales pentru că am avut un parcurs foarte bun în acest raliu. Este un podium pentru ține, Craig! Acest rezultat i se datorează și vreau să-i mulțumesc. A fost în gândurile mele pe tot parcursul raliului și m-a determinat să-mi depășesc limitele. Este un podium pe care îl dedic familiei lui. Ca de obicei, suporterii au fost extraordinari aici și le mulțumesc pentru susținere”, a declarat Dani Sordo.

Esapekka Lappi și Janne Ferm au încheiat pentru a două oară consecutiv pe podium în acest sezon. Echipajul finlandez a câștigat două probe speciale și a ajuns la un total de 49 de puncte în clasamentul general al piloților.

 

Ultima zi a fost plină de acțiune, dar, din păcate, au apărut unele probleme tehnice, atât la mașînă lui Thierry, cât și la a mea. Cu toate acestea, a fost un parcurs bun pentru noi. Este un rezultat important pentru echipa și, cu siguranță, vom putea obține rezultate și mai bune în etapele următoare”, a menționat Esapekka Lappi.

 

Thierry Neuville și Martin Wydaeghe au fost implicați în lupta pentru locurile de pe podium până la startul ultimei zile din Raliul Portugaliei. În final, echipajul belgian s-a clasat pe locul al cincilea și are 68 de puncte în clasamentul general al piloților.

 

A fost un raliu cu suișuri și coborâșuri. Am depus un efort uriaș care, din păcate, este răsplătit cu puține puncte. Sunt dezamăgit de modul în care s-a încheiat pentru noi această etapă, iar acum nu vreau decât să trec cât mai repede peste acest moment. Sper că în Sardinia să fie mai bine pentru noi”, a adăugat Thierry Neuville. 

După această etapă, Hyundai Motorsport a ajuns la un total de 169 de puncte și ocupă locul secund în clasamentul general al constructorilor.

 

Sincer, mă bucur că am încheiat acest raliu dificil cu toate cele trei echipaje. Știam că aici se poate întâmplă orice și, din păcate, Thierry a fost cel cu probleme tehnice în ultima zi. Dani și Esapekka au acumulat puncte importante. Dani a obținut acest rezultat într-un raliu pe care îl adoră și în față unor suporteri care-l susțin. Totodată, Esapekka și-a demonstrat talentul pe macadam și sunt încântat pentru că acum face parte din familia noastră”, a declarat Cyril Abiteboul, directorul Hyundai Motorsport.

 

În cadrul Raliului Sardiniei – următoarea etapă din calendarul mondial, care se va desfășura în perioada 1 – 4 iunie – Hyundai Motorsport va participa cu echipajele Thierry Neuville/ Martijn Wydaeghe, Esapekka Lappi/ Janne Ferm și Dani Sordo/ Cándido Carrera.

*Informațiile prezentate pe acest site au fost actualizate cu cea mai mare grijă posibilă. Totuși, schimbările de model, design, specificații tehnice, vizualuri sau orice alte informații de pe acest site se pot modifica în orice moment fără un anunț în prealabil. Ofertele și campaniile prezentate pe acest site sunt supuse unor termene și condiții și sunt valabile în limita stocului disponibil. Toate versiunile de echipare ale autovehiculelor expuse pe acest site sunt cu titlu de prezentare. RMB Inter Auto îşi rezervă dreptul de a introduce, în orice moment, modificări ale specificaţiilor, echipărilor şi preţurilor vehiculelor sale.

Contactează-ne

Showroom Hyundai, str. Clujului nr.15, Sânnicoară, Apahida

Telefon: 0264.526.612

Email: marketing@inter-auto.ro

Distribuie acest articol