hyundai pony

Conceptul Hyundai Pony Coupe – restaurat după 50 de ani

Premiera mondială a conceptului Pony Coupe – restaurat de Hyundai după aproape 50 de ani de la debut – a avut loc în Italia, Lacul Como. Dezvăluit inițial la Salonul Auto de la Torino din 1974, conceptul Pony Coupe este un vehicul important în istoria companiei.

Conceptul restaurat a fost dezvăluit la Hyundai Reunion, eveniment în cadrul căruia au fost prezenți Giorgetto Giugiaro și fiul său, Fabrizio Giugiaro – fondatorii GFG Style, centrul de design în cadrul căruia a fost reconstruit prototipul Pony Coupe.

hyundai pony

„În ciuda contextului industrial nefavorabil din anii 1970, bunicul meu și președintele fondator Hyundai, Ju-young Chung, s-a implicat în reconstruirea economiei Coreei, contribuind la îmbunătățirea calității vieții oamenilor, după devastatorul război coreean. În cele din urmă, a transformat Coreea într-o țară care a reușit să dezvolte la nivel înalt propriile vehicule”, a declarat Euisun Chung, Executive Chair – Hyundai Motor Group. „Îmi exprim sincera recunoștință față de toți cei din Italia și din Coreea care au avut un rol important in succesul obținut de Pony.”

Din cauza climatului economic global nefavorabil de la finalul anilor 1970, conceptul Hyundai nu a putut intra în producție. Pony Coupe este considerat un model clasic, retro-futurist, care a reprezentat sursa de inspirație pentru designul celor mai recente autovehicule Hyundai, cum ar fi: N Vision 74 și conceptul EV „45”.

„În era electrificării, o condiție importantă pentru ca Hyundai Motor Company să devină lider în mobilitatea viitorului va fi capacitatea noastră de a rămâne fideli puternicelor valori pe care le-am moștenit”, a declarat Jaehoon Chang, President and CEO – Hyundai Motor Company. „Prin intermediul Hyundai Reunion, precum și a altor inițiative de comunicare dedicate patrimoniului, vom continua să valorificăm trecutul, transformându-l într-un vector pentru viitoarelor inovații.”

hyundai pony
hyundai pony interior

Exteriorul inspirat de arta origami prezintă linii geometrice fluide, proporții dinamice și un stâlp B cu forma distinctivă. Aspectul remarcabil este evidențiat de barele de protecție în culoarea caroseriei, designul în forma de pană al părții frontale și farurile circulare. Interiorul minimalist subliniază structura de tip monococa și arhitectura centrată pe confortul conducătorului auto. Volanul cu o singură spiță și scaunele subțiri în două tonuri accentueză estetica futuristă a anilor 1970.

Întrebat despre prima interacțiune cu Hyundai pentru dezvoltarea conceptului Pony Coupe din 1973, Giugiaro a dezvăluit: „Hyundai ne-a abordat pentru a demara proiectarea unui model. La început am fost sceptic, pentru că nu cunoșteam detalii despre Hyundai în acel moment. Am fost cu toții impresionați de pasiunea si de angajamentul inginerilor Hyundai. Erau ageri, curioși, deschiși și extrem de dornici să învețe. Au îmbrățișat imediat noile metode de lucru. S-au sacrificat pentru a face o impresie bună – pentru companie și pentru partenerii lor. Sunt mândru și onorat să urmăresc evoluția aceastei companii de la prima nostră întâlnire.”

hyundai pony
hyundai pony

„Conceptul Pony Coupe reflectă recunoștința și dedicarea companiei față de provocările pe care le avea echipa Hyundai în 1974”, a declarat SangYup Lee, Executive Vice President and Head of Hyundai Design Center. „Restaurarea conceptului Pony Coupe reprezintă o piatră de hotar în istoria Hyundai, deoarece evidențiază atât începuturile noastre, cat și angajamentul față de viitor prin noua noastră viziune.”

Dimensiuni

*Informațiile prezentate pe acest site au fost actualizate cu cea mai mare grijă posibilă. Totuși, schimbările de model, design, specificații tehnice, vizualuri sau orice alte informații de pe acest site se pot modifica în orice moment fără un anunț în prealabil. Ofertele și campaniile prezentate pe acest site sunt supuse unor termene și condiții și sunt valabile în limita stocului disponibil. Toate versiunile de echipare ale autovehiculelor expuse pe acest site sunt cu titlu de prezentare. RMB Inter Auto îşi rezervă dreptul de a introduce, în orice moment, modificări ale specificaţiilor, echipărilor şi preţurilor vehiculelor sale.

Contactează-ne

Showroom Hyundai, str. Clujului, nr.15, Sânnicoară, Apahida

Telefon: 0264.526.612

Email: marketing@inter-auto.ro

Distribuie acest articol