Hyundai IONIQ 6 a câștigat „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle” și „World Car Design of the Year”

• IONIQ 6 - Electrified Streamliner este cel de-al doilea model al gamei IONIQ care câștigă World Car Awards, după tripla victorie obținută de IONIQ 5 în anul 2022;
• IONIQ 6 oferă un sistem de încărcare ultra-rapidă, o autonomie de 614 km (WLTP) și dispune de tehnologia Vehicle-to-Load;
• În calitate de furnizor de soluții inteligente de mobilitate, obiectivul Hyundai este de a lansa 17 modele electrice până în 2030.

Hyundai IONIQ 6 – Electrified Streamliner a câștigat: „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle” și „World Car Design of the Year”. Rezultatele World Car Awards 2023 au fost dezvăluite în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la New York International Auto Show.

Juriul – format din 100 de jurnaliști auto din 32 de țări – a apreciat IONIQ 6 pentru designul aerodinamic și pentru autonomia 100% electrică, fiind selectat dintre trei modele finaliste, lansate în anul 2022. Aceasta este cea de-a doua distincție consecutivă pentru Hyundai în cadrul World Car Awards. Anul trecut, IONIQ 5 a fost desemnat câștigător pentru aceleași trei categorii.

Suntem încântați să primim - pentru al doilea an consecutiv - această prestigiosă distincție, care reflectă talentul și efortul echipei Hyundai Motor Company de a aduce pe piață vehicule electrice precum IONIQ 6”, a declarat Jaehoon Chang, President & CEO - Hyundai Motor Company. „Acest premiu consolidează angajamentul producătorului de a deveni un lider global în mobilitatea electrificată și contribuie la accelerarea eforturilor Hyundai în calitate de furnizor de soluții inteligente de mobilitate.”

IONIQ 6 este cel de-al doilea model al gamei IONIQ. Dezvoltat pe platforma Hyundai E-GMP, autovehiculul beneficiază de un sistem de încărcare ultra-rapidă (infrastructura de 800 V permite încărcarea bateriei de la 10% până la 80% în doar 18 min.) și de un interior spațios.

Coeficientul de 0,21 este cel mai mic din gama Hyundai și unul dintre cele mai reduse din industrie. Conform WLTP, IONIQ 6 oferă o autonomie de 614 km. În versiunea de echipare cu tracțiune 2WD și cu jante de 18 inchi, consumul de energie este de 13,9 kWh/100 km (WLTP).

Printre caracteristicile IONIQ 6 se numară: tehnologia Vehicle-to-Load (V2L), sistemele de asistență pentru conducatorul auto, tehnologiile avansate pentru conectivitate, actualizările over-the-air (OTA). IONIQ 6 dispune de un interior ergonomic, datorită ampatamentului de 2.950 mm. Sistemul Dual Color Ambient Lighting, funcția EV Performance Tune-up și tehnologia Electric Active Sound Design (e-ASD) contribuie la îmbunătățirea experienței conducătorului auto.

Totodată, anul acesta, titlul „World Car Person of the Year 2023” a fost obținut de către SangYup Lee – Executive Vice President and Head of Hyundai Global Design Center. Juriul i-a acordat această distincție pentru contribuția la dezvoltarea celor mai inovatoare autovehicule și modele concept dezvăluite în 2022, inclusiv Hyundai IONIQ 6, noul KONA și N Vision 74.

În ultimele luni, IONIQ 6 a primit distincții internaționale prestigioase, cum ar fi: „Saloon of the Year” – GQ Car Awards 2023, „New Car of the Year” – Le Guide de l’auto, dar și calificativul maxim de cinci stele la testele Euro NCAP, respectiv titlul „Best in Class” în cadrul categoriei „Large Family Car”.

Premiile câștigate contribuie la accelerarea strategiei de electrificare Hyundai pentru a deveni cel mai mare producător de vehicule electrice din lume. Obiectivul Hyundai este de a lansa 17 modele electrice până în 2030 și de a maximiza vânzările anuale globale de autovehicule electrice până la 1,87 milioane de unități.

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Țiriac, este reprezentantul mărcii Hyundai în Romania din anul 1994 și aduce pe piața națională 10 modele Hyundai. Fondată in 1967, Hyundai Motor Company este prezentă în peste 200 de țări și are 120.000 de angajați la nivel global. Obiectivul producătorului este de a oferi clienților experiențe centrate pe soluții adaptate unui stil de viață conectat, în linie cu viziunea „Hyundai – Progress for Humanity”.

*Informațiile prezentate pe acest site au fost actualizate cu cea mai mare grijă posibilă. Totuși, schimbările de model, design, specificații tehnice, vizualuri sau orice alte informații de pe acest site se pot modifica în orice moment fără un anunț în prealabil. Ofertele și campaniile prezentate pe acest site sunt supuse unor termene și condiții și sunt valabile în limita stocului disponibil. Toate versiunile de echipare ale autovehiculelor expuse pe acest site sunt cu titlu de prezentare. RMB Inter Auto îşi rezervă dreptul de a introduce, în orice moment, modificări ale specificaţiilor, echipărilor şi preţurilor vehiculelor sale.

Contactează-ne

Showroom Hyundai, str. Clujului nr.15, Sânnicoară, Apahida

Telefon: (0264) 526 612

Email: marketing@inter-auto.ro

Distribuie acest articol