Noul Mitsubishi COLT – premieră mondială în data de 8 Iunie 2023

Noul Mitsubishi COLT va fi prezentat în premieră mondială în data de 8 Iunie 2023, în cadrul unui eveniment online.

• Mitsubishi Motors va reveni în segmentul B european cu noul COLT
• După lansarea noului ASX în luna Martie, modelul COLT revine în segmentul B european, continuând povestea de succes a generațiilor anterioare
• Dezvoltat pentru Europa, noul COLT va fi echipat cu cea mai recentă tehnologie și va dispune de o gamă variată de trenuri motopropulsoare, inclusiv hibride (HEV)

Mitsubishi Motors Europa confirmă lansarea noului COLT, care va fi dezvăluit în premieră, în data de 8 Iunie și va fi disponibil în Europa, inclusiv în România, din toamnă. Dezvoltat pentru regiunea europeană și dispunând de tehnologii avansate, noul COLT va completa oferta mărcii în segmentul B european, alături de noul ASX B-SUV, care a ajuns în showroom-uri din luna Martie.

Introdusă pentru prima dată în anii 1960, și aplicată la nivel mondial în principal mașinilor compacte, denumirea “COLT” este una dintre cele mai cunoscute mărci Mitsubishi Motors, în special în Europa, ultima generație vânzând peste 400.000* de unități în regiune între 2004 și 2014.

Noul COLT va fi al doilea model complet nou care va fi lansat în acest an pentru Mitsubishi Motors după noul ASX, iar ofensiva de produse noi va continua anul viitor odată cu sosirea noului Outlander PHEV”, a declarat Frank Krol, Președinte și CEO Mitsubishi Motors Europa, „Sunt încântat să aduc Mitsubishi Motors înapoi în segmentul B european de bază și să ofer clienților noștri un nou model extrem de competitiv, demn de numele COLT”.

Noul Mitsubishi COLT dispune de o gamă largă de opțiuni avansate de propulsie, care răspund nevoilor unui segment în care sistemele de propulsie pe benzină și hibride (HEV) reprezintă aproximativ 80% din vânzările de mașini noi**.

Motorul de intrare în gamă este un motor inovator, cu trei cilindri, de 1,0 litri pe benzină care dezvoltă o putere de 49 kW***, conectat la o transmisie manuală cu cinci trepte. Pentru clienții care doresc performanțe sporite, COLT este disponibil și cu un motor turbo pe benzină cu trei cilindri, 1,0 litri, 67 kW***, cu o transmisie manuală cu șase trepte. În vârful gamei se află grupul motopropulsor hibrid super eficient (HEV), care combină un motor pe benzină de 1,6 litri cu două motoare electrice și o cutie de viteze automată, multimodală, generând o putere de 105 kW***.

Toate sistemele de propulsie vor fi disponibile încă de la lansarea modelului COLT în toamna lui 2023.

  • 1.0L MPI***: motor cu injecție pe benzină multi-punct, în 3 cilindri cu transmisie manuală, cu cinci trepte. Putere: 49 kW. CO2: 119-122g/km.
  • 1.0L MPI-T***: motor turbo pe benzină cu injecție multi-punct, în 3 cilindri și cutie manuală cu șase trepte. Putere: 67 kW. CO2: 118-121g/km.
  • 1.6L Hybrid (HEV)***: motor pe benzină de 1.6 litri cu două motoare electrice și o baterie de 1.2kWh cuplată la o cutie de viteze automată, multimodală. Putere (combinat): 105kW. CO2: 95-101g/km.

Noul Mitsubishi COLT se bazează pe platforma Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi “CMF-B” și dispune de cele mai recente sisteme de siguranță pasivă și activă pentru a face conducerea atât sigură, cât și convenabilă.

În interiorul modelului COLT, cabina modernă integrează o serie de tehnologii noi, permițând șoferului să personalizeze experiența de condus, rămânând conectat la sistemul avansat de infotainment.

Noul COLT va fi produs la uzina Renault din Bursa, în Turcia, vânzările începând din toamna anului 2023.

* Vânzări cu amănuntul COLT Europa, 2004-2014: 403.957 unități.

** Vânzări cu amănuntul EU18/CY2022

*** Gama poate varia în funcție de piață, cifrele de performanță sunt orientative și fac obiectul omologării.

*Informațiile prezentate pe acest site au fost actualizate cu cea mai mare grijă posibilă. Totuși, schimbările de model, design, specificații tehnice, vizualuri sau orice alte informații de pe acest site se pot modifica în orice moment fără un anunț în prealabil. Ofertele și campaniile prezentate pe acest site sunt supuse unor termene și condiții și sunt valabile în limita stocului disponibil. Toate versiunile de echipare ale autovehiculelor expuse pe acest site sunt cu titlu de prezentare. RMB Inter Auto îşi rezervă dreptul de a introduce, în orice moment, modificări ale specificaţiilor, echipărilor şi preţurilor vehiculelor sale.

Contactează-ne

Showroom Mitsubishi, str. Cometei 3-5, Cluj-Napoca

Telefon: (0264) 438.267

Email: marketing@inter-auto.ro

Distribuie acest articol